NOVICE CILJI ČLANA POTEK GALERIJA DONATORJI   16.09.2003-20.11.2003    Pišite nam 
Siguniang Shan
Siguniang Shan, 6250m
 

Odpravila se bova v pogorje Qionglai v kitajskem Sečuanu. Tamkajšnji vrhovi segajo čez 6200 metrov. Siguniang Shan je s svojimi 6250 metri najvišji in najpogosteje obiskan vrh v tem pogorju, nanj pa je priplezalo le nekaj alpinistov. Mick Fowler je s svojim soplezalcem za vzpon po neverjetni ledni liniji prav na ta vrh prejel zlati cepin za najboljši vzpon leta 2002. V pogorju se nahaja še mnogo neosvojenih vrhov visokih preko 5500 metrov, s preko 1000 metrskimi navpičnimi in pretežno skalnimi granitnimi stenami. V stenah gorovja Qionglai je do sedaj plezalo le nekaj alpinistov, ki poročajo o odličnih, a zahtevnih stenah ter "problematičnem patagonskem" vremenu. Tam nameravava preplezati eno ali več prvenstvenih smeri v lahkem in hitrem alpskem slogu v kateri od visokih in zahtevnih, še ne preplezanih sten.


Hunter peak, Qionglai
 

V pogorju Qionglai, kjer imava glavne plezalne cilje, je mogoče plezanje pred ali po monsunu, ki je poleti. Pet odprav, večinoma neuspešnih, ki so bile tam v pomonsunskem času je poročalo o muhastem, deževnem vremenu. Midva se tja odpravljava iskati srečo pred monsunom.


Kitajski kras
 

Pozneje se bova podala tudi na kitajski kras, v provinco Guizhou, Yunnan ter Guanagxi. Morda se v tej zelo zanimivi kraški pokrajini stožcev, polj, pa tudi kanjonov skriva kakšna zanimiva visoka apnenčasta stena? V magični pokrajini okoli mesta Gulilin je že razvito športno plezanje predvsem krajših smeri.

 Vreme v Sečuanu  Čas v Sečuanu: [odprava.net] Developed by Bran©o